Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile sangelui, colesterolul, diabetul si Tratamente si retete neturiste pentru sanatate METAPLAZIA MIELOIDA CU MIELOSCLEROZAEste o boala mieloproliferativa caracterizata prin proliferarea simultana a hema^ topoiezei intramedulare si extramedulare (splina, ficat, ganglioni limfatici).

Boala evolueaza in doua faze: prima - de hiperplazie medulara determinand cresterea eritrocitelor, leucocitelor si trombocitelor: a doua - de insuficienta medulara, cu aparitia tesutului fibros, ingustarea cavitatii medulare si chiar formarea de os nou. Se constata splenomegalia enorma, osteoscleroza, anemie relativa insotita de poikilocitoza, leucocitoza moderata. Se descriu o forma primara, care apare la varste mai tinere si o alta secundara (dupa benzen, raze Roentgen, tuberculoza, neoplasme, leucemii etc), care apare la 50 - 60 de ani.

Tratamentul se aplica numai in faza de insuficienta medulara si consta in transfuzii de eritrocite, corticosteroizi si androgeni in doza mare.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente