Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile sangelui, colesterolul, diabetul si Tratamente si retete neturiste pentru sanatateCOAGULAREA INTRAVASCULARA DISEMINATA


Este un sindrom clinic, caracterizat prin coagulare intravasculara, cu formare de tromboze si necroze, insotit de fibrinoliza secundara si consumul unor factori de coagulare, cu hemoragii.

Prezenta simultana a hemoragiilor si trombozelor este caracteristica sindromului. In organism exista un echilibru intre fibrinoliza si coagulare.

Factorii care distrug acest echilibru produc boala, manifestarea prin­cipala fiind sangerarea.

Depunerea de fibrina in vasele mici, cu formarea trom­bozelor, explica simptomatologia (oligurie cu hematurie, leziuni pulmonare).

Combinatia hemoragii + microtromboze produce leziuni gastro-intestinale, pan-creatice, suprarenale. Uneori apare anemia hemolitica. Moartea poate surveni in ore sau zile.

Tratamentul consta in Tratamentul bolii de baza si de obicei, acelasi ca in sindromul fibrinolitic - heparina, transfuzii de sange proaspat, trombocite, plas­ma proaspata congelata sau fibrinogen, antifibrinolitice.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente