Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile aparatului cardiovascular, afectiuni, si tartamenteINSUFICIENTA CARDIACA DREAPTACand ventriculul drept devine insuficient, el nu mai poate trimite sangele spre inima stanga, si consecinta va fi stagnarea sangelui in sistemul venos.

INSUFICIENTA CARDIACA DREAPTA ACUTA
Denumita si cord pulmonar acut, este un sindrom clinic provocat de dilatarea si insuficienta brusca a inimii drepte, datorita obstruarii brutale a arterei pulmonare sau a unora dintre ramurile sale.

Cea mai frecventa cauza este embolia pulmonara, avand ca punct de plecare tromboflebitele membrelor pelvine la bolnavi imobilizati la pat un timp indelungat; tromboflebitele postoperatorii - mai ales dupa operatiile abdominale si pelvine -, mai rar embolii plecate din inima dreapta (stenoza mitrala, infarct miocardic).

Reflexele patologice, care iau nastere datorita emboliei pulmonare, provoaca de obicei, o hipertensiune arteriala pulmonara paroxistica prin vasoconstrictie generalizata pulmonara si, uneori, tulburari de irigatie coronariana sau colaps. Ventriculul drept - incapabil sa invinga brusca hipertensiune pulmonara - devine insuficient si se dilata.
Simptome:
cordul pulmonar acut are un debut brutal, violent si se manifesta prin: dureri precordiale violente, constrictive, cu caracter coronarian; dispnee intensa, cu respiratii bruste, rapide si superficiale; tahicardie accentuata; uneori tuse uscata; anxietate intensa, cianoza; spute hemoptoice; lipotimii. Deseori exista si stare de soc sau doar hipotensiune arteriala.

Semnele fizice ale cordului pulmonar acut apar in orele urmatoare: turgescenta jugulara; hepatomegalie ritm de galop sau numai semne electrocardiografice. Semnele infarctului pulmonar nu sunt obligatorii. Cand apar, constau in triada: junghi brutal, urmat de spute hemoptoice si puseu febril; uneori scaderea tensiunii si subictere in zilele urmatoare. Apar dupa 12 - 24 de ore si constau in tuse, spute negricioase, vascoase, aderente, sindrom de condensare pulmonara, febra, uneori subicter exsudat pleural si opacitate pulmonara la examenul radiologie.

Emboliile masive duc la exitus in cateva minute sau ore. Uneori, bolnavul se vindeca fara sechele, alteori apare un infarct pulmonar.

Prognosticul depinde de masivitatea emboliei, de marimea arterei obstruate si de repetarea emboliei.

INSUFICIENTA CARDIACA DREAPTA CRONICA
Este un sindrom clinic provocat de insuficienta ventriculului drept si caracteri­zat prin staza venoasa generalizata. Cauza cea mai frecventa o constituie insufi­cienta cardiaca stanga, care - prin hipertensiunea pulmonara provocata - creste munca ventriculului drept si, mai curand sau mai tarziu, acesta devine insuficient. A doua cauza este reprezentata de hipertensiunea pulmonara produsa de bolile pulmonare cronice, forma numita cord pulmonar cronic si prezentata separat.

Cauze mai rare sunt unele cardiopatii congenitale, cardiopatii dobandite ale inimii drepte, cardiopatii infectioase, toxice sau metabolice. In caz de insuficienta cardiaca dreapta, exista in general si un anumit grad de insuficienta a inimii stangi, putand fi prezente

Simptomele si semnele acesteia din urma. Principalele

Simptome functionale sunt: hepatalgie, resimtita ca o durere surda in hipocondrul drept sau in epigastru, mai ales cu ocazia mersului sau a altui efort fizic; astenie fizica si intelectuala, precoce si pronuntata; dispnee, variabila ca intensitate. Cele mai importante semne fizice sunt: cianoza, localizata initial la extremitati, generalizata mai tarziu, tahicardie si marire a inimii drepte, uneori ritm de galop si suflu sistolic functional in regiunea
xifoidiana.

Semnele de staza venoasa sunt caracteristice: turgescenta a jugularelor, creste­rea presiunii venoase, ficat mare si dureros la palpare, frecvent edeme, uneori ascita sau hidrotorax. Deseori apar semne la nivelul altor organe: fenomene dispeptice (greturi, varsaturi), semne renale (oligurie, nicturie), semne cerebrale (astenie, insomnie etc), tromboze si embolii.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente