Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile aparatului cardiovascular, afectiuni, si tartamenteHIPOTENSIUNEA ARTERIALA
Definitie: hipotensiunea arteriala este un sindrom clinic caracterizat prin scade­rea valorilor tensionale sub 100 mmHg pentru tensiunea sistolica si sub 65 mmHg pentru cea diastolica.

In functie de durata, hipotensiunea poate fi trecatoare sau permanenta. in functie de etiologie se deosebesc: hipotensiuni arteriale esentiale, simptomatice si ortostatice.

HIPOTENSIUNEA ARTERIALA ESENTIALA

Apare in absenta unei cauze cunoscute, are uneori un caracter familial si se intalneste frecvent la cei care fac mari eforturi intelectuale. Se datoreaza dereglarii mecanismelor nervoase si endocrine care mentin regimul circulatiei. Boala este frecvent asimptomatica, depistarea fiind intamplatoare. Exista si Forme clinice cu

Simptome atribuite, de obicei, unei nevroze: cefalee occipitala, astenie pronuntata, insomnii, palpitatii, transpiratii. in unele cazuri pot aparea manifestari lipotimice, mai rar sincope.

Hipotensiunea esentiala este permanenta si are un prognostic bun.

Forma asimptomatica nu necesita vreun Tratament. In formele clinice cu mani­festari subiective se recomanda psihoterapia (lamurirea si incurajarea bolnavului asupra lipsei de pericol a bolii), evitarea surmenajului fizic sau intelectual, un regim de viata igienic, cu ore suficiente de somn, plimbari in aer liber, practicarea moderata a culturii fizice, masaj, dusuri de inviorare, alimentatie de calitate si completa. Daca nu exista alte contraindicatii, cafeaua si alcoolul sunt permise in cantitati moderate.

HIPOTENSIUNEA ARTERIALA SIMPTOMATICA
Se intalneste in insuficienta suprarenala, intoxicatia cu alcool sau nicotina, boli cronice casectizante, pericardita constrictiva, stenoza aortica sau mitrala, tumori cerebrale. Prognosticul este al bolii de baza. Tratamentul se adreseaza indeosebi afectiunii cauzale si in al doilea rand hipotensiunii arteriale, pentru care masurile terapeutice sunt similare cu Tratamentul hipotensiunii esentiale.

HIPOTENSIUNEA ORTOSTATICA
Este o forma clinica insotita de lipotimii, uneori de sincope, care apar cu ocazia trecerii de la clinostatism la ortostatism. Exista forme esentiale, intalnite la bolnavi inalti si slabi, si forme simptomatice, observate in boli grave, casectizante, in unele afectiuni neurologice, in insuficienta suprarenala etc. Se considera ca boala se datoreaza insuficientei reflexelor vasoconstrictoare, care face ca sangele sa se acumuleze in vasele membrelor inferioare, rezultand o ischemie cerebrala trecatoare. Trecerea de la elino- la ortostatism se insoteste de o scadere a tensiunii arteriale cu peste 20 mmHg. Pulsul scade si apar ameteli, lipotimii sau chiar sincope. Tulburarile survin la cateva minute dupa schimbarea pozitiei. O forma particulara a fost descrisa la indivizi de peste 40 de ani, caracterizata prin hipotensiune, anhidroza si impotenta sexuala. Tratamentul este similar cu acela din formele clinice anterioare.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente