Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile aparatului cardiovascular, afectiuni, si tartamenteCARDIOPATII CONGENITALE CIANOGENESimptomul principal al acestui grup de boli este cianoza, care se datoreaza pa­trunderii sangelui venos din inima dreapta in inima stanga. Pentru a se produce acest fenomen este necesar ca presiunile din inima dreapta sa fie mai mari decat acelea din inima stanga si sa existe o comunicare intre cavitatile drepte si stangi.


Tetralogia Fallot este o cardiopatie congenitala caracterizata prin stenoza pul­monara, comunicare interventriculara, aorta situata in dreapta si hipertrofia ventri­culara dreapta. Tabloul clinic este dominat de cianoza generala, mai evidenta la extremitati, accentuata la efort. Cianoza apare de la nastere si progreseaza cu var­sta. Bolnavii prezinta dispnee la cele mai mici eforturi, la plans, la frig si chiar in repaus.

Adeseori, copiii iau spontan pozitia "pe vine", care le imbunatateste circu­latia cerebrala. Se mai constata hipocratism digital si suflu sistolic in spatiul al III-lea intercostal stang. Radiologia si cateterismul precizeaza diagnosticul. Prognosticul este sever, durata medie de viata fiind scurta. Tratamentul este chirurgical.


Trilogia Fallot este o anomalie care asociaza o stenoza a arterei pulmonare la o comunicare interatriala si o hipertrofie ventriculara dreapta.

Simptomele sunt ase­manatoare tetralogiei, dar mai moderate. Tratamentul este chirurgical.Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente