Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente onlinePolipeptidele ciclice si alte antibioticeAcest grup cuprinde polimixinele. in uz clinic simt numai polimixina B, polimi-xina E sau colimicina, tirotricina. Bacitracina este extrem de toxica, in general toate polimixinele sunt depasite terapeutic.

Ele sunt antibiotice toxice, cu intrebuintare limitata.

Colistina (Colimicin) in uz clinic se prezinta sub forma de comprimate in folii de aluminiu (250 000 u.i.). are actiune asupra germenilor gram-negativi: coli, proteus, salmonele, dizenterie, piocianic, hemofil. Administrata oral (100 000 u.i./kgcorp/zi, in 3 - 4 prize), este indicata in infectii digestive (dizenterie, enterocolite) sau in pregatirea preoperatorie pentru operatii pe tubul digestiv. Administrarea parenterala (aceleasi doze) este indicata in infectii generale, infectii urinare si genitale cu gefmeni sensibili.

Polimixina nu se absoarbe pe cale orala. Este activa asupra germenilor gram-negativi (coli, proteus, piocianic, dizenteriei, klebsiele). Nu este folosita in mod curent.

Deoarece este nefrotoxica si neurotoxica, Tratamentul nu trebuie sa depaseasca o perioada de 7 -14 zile. Exceptional se administreaza pe cale parenterala (infectii generale grave). Pe cale orala (3 - 4 comprimate de 250 000 u.i. In 4 prize, la 6 ore) este indicata in infectii intestinale cu germeni sensibili sau in pregatirea preoperatorie in interventii, pe tubul digestiv.

Lincomicina, antibiotic cu spectru asemanator eritromicinei, actioneaza si asu­pra anaerobilor gram negativi. Excelente rezultate se obtin in osteomielita stafilococica. Toleranta digestiva este buna, lincomicina fiind practic netoxica. Este indicata in infectii streptococice si cele cu anaerobi (1,5 - 2 g in 24 h). Clindamicina este un derivat semisintetic al lincomicinei §i are spectru asemanator.

Cicloserina (Tebemicina), acjioneaza asupra bacililor gram negativi (bacilul Koch) §i asupra micobacteriilor. Prezinta efecte secundare neurotpxice. De aceea este scoasa din uz.

Rifampicina (au acjiune tuberculostatica majora) este una dintre cele mai intrebuinjate antibiotice. DouS rifamicine sunt mai utilizate:

- Rifamicina (i.m §i i.v) acjioneaza asupra bacteriilor gram pozitive, fiind foarte active antistafilococic §i asupra bacililor Koch. Are foarte buna toleranja. Dozele sunt de 500 mg §i se administreaza i.m. la 8 ore.

- Rifampicina (Rifadine, Sinerdol) are spectru mai larg decat precedenta §i acjioneaza asupra bacteriilor gram pozitive, bacililor gram negativi (Salmonele, Proteus, Piocianic) §i asupra bacilului Koch. Se administreaza numai oral (450-900 - 1200 mg in 24 h, in capsule de 150 mg). Produce rezistenja. Se pot intalni efecte secundare ca: stari alergice, icter cu atingere hepatica §i uneori insuficienja renala. Este foarte util in pneumonii §i tuberculoza pulmonara.

Acidul fusidic (Fucidina) are spectral asemanator Lincomicinei.

Peptolidele cuprind: pristinamicina (Piostacin), stafilomicina §i virginamicina. Numai pristinamicina a ramas in uz clinic (2-3 g/zi), cu rezultate in infecjii stafilococice rezistente la penicilina.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente