Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente onlineChinolonele si fluochinoloneleChinolonele antibacteriene: acidul nalidixic. Este folosit in infectiile urinare, apartine primei generatii de chinolone (se concentreaza in urina).

Ciprofloxacina, apartinnd unei a doua generatii este indicata si in alte infectii. Chinolonele folosite exclusiv in infectii urinare: acidul nalidixic (Nalidixic acid, Negram, Nevigramon, Nogram etc.) este activ in special fata de bacili gram negativi (coli, prote, salmonele, dizenterie, klebsiele). Se prezinta sub forma de compr. de 0,500 g si se administreaza oral 1 g dimineata si seara, 1-2 saptamani. Este bacteriostatic si este activ in mediu acid, motiv pentru care in infectiile urinare pe toata durata.Tratamentului se poate acidifia urina cu clorura de amoniu (Diurocard). Este net antagonist fata de nitrofurantoina. Rezistenta se instaleaza rapid. Pot apare reactii adverse ca tulburari gastrointestinale, stari de agitatie, tulburari vizuale, eruptii, anemii hemolitice. Indicatie majora este infectia urinara. Este contraindicat in insuficieta hepatica si renala severa, in epilepsie, graviditate si boli digestive acute. Alte chinolone folosite in infectii urinare: acidul pipemidic (Deblaston, Primpram), cinoxacin (Cinobac, Cinobactin).

Fluochinolonele antibacteriene. Sunt chimioterapice cu spectru ultralarg si cu reactii adverse reduse. Sunt bacteriostatice si actioneaza asupra streptococilor, pneumococilor, stafilococilor, gonococilor, hemofililor, colibacililor, meningococilor> enterobacteriilor, salmonelelor, shigelelor, mycoplasmelor, rickettsiilor, micobacteriilor. Indicate in septicemii, endocardite meningite, tuberculoza, infectii ORL (otite cu piocianic), boli respiratorii, hepatobiliare, urogenitale, osteoarticulare, gastrointesinale, febra tifoida, boli de piele etc. Se administreaza oral si injectabil.

Cele mai cunoscute fluochinolone sunt: ofloxacina (Meneflox, Novecin), ciprofloxacina (Aristin, Ciprinol, Ciprocin etc), pefloxacina (Abactal), norfloxacina (Nolicin, tab. de 400 mg de 2 ori pe zi, 14 zile, foarte eficace antiseptic urinar, Norflox, Spectrama) fleroxacina, lomefloxadina, enoxacina etc.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente