Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente onlineNitrofurantoina si metenamina


Nitrofurantoina este bacteriostatic si bactericid. Are utilizare limitata in infect urinare (este necesara uneori acidifierea urinara). Actioneaza asupra germenik grampozitivi si gram negativi (coli, stafilococ, gonococ, tific, salmonele, dizenterii spirochete etc).

Sub control poate fi intrebuintat timp indelungat in doze mic Administrat oral poate produce tulburari digestive (greturi si varsaturi), afectiut nervoase (polinevrite) si hematologice (leucopenie si trombocitopenie). Est contraindicat la bolnavii cu afectiuni renale si la cei cu reacsii de sensibilizari Oral, doza este 50-100 mg, de 4 ori pe zi, 1-2 saptamani. Este antagonista aciduh nalidixic.

Metenamina cunoscuta in trecut sub denumirea de Urotropina, nu dezvoll rezistenta. Are actiune limitata la vezica urinara. Este lipsita de toxicitate.

Se administreaza oral, doza uzuala fiind de 1 g de 2-4 ori pe zi. Indicata, uneori, i Tratamentul cronic al infectiilor urinare.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente