Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile cailor respiratorii si plamanilor. Tratamente naturiste si terapii prin retete alimentareTUBERCULOZA MILIARADefinitie:
Tuberculoza miliara sau granulia este o tuberculoza acuta, caracterizata printr-o diseminare pe cale sanguina a bacilului Koch, in plamani si aproape in toate organele. -Apare mai frecvent in continuarea primoinfectiei, de obiei la copii si tineri, dar exista si o granulie care complica indeosebi tuberculoza secundara. Se caracterizeaza prin noduli miliari, egal dispersati in ambii plamani si in alte organe. Ca factori declansatori se pot intalni: surmenajul, subalimentatia, expuneri prelungie la soare, corticoterapia etc.

Debutul este mai rar brusc, de obicei progresiv, cu astenie, inapetenta, slabire, febra. In perioada de stare, febra este ridicata (39 - 40°), neregulata, oscilanta, starea generala profund alterata, insotita de tuse, astenie intensa, polipnee, cianoza, tahicardie si transpiratii. Aspectul radiologie, caracteristic (14), arata prezenta a numeroase opacitati micronodulare, de marimea boabelor de mei, diseminate egal, de la varf la baze, in ambii plamani. Exista mai multe forme: in forma tifoidica domina tabloul hipertoxic, cu stare tifica si splenomegalie, similar celui din febra tifoida; in forma meningitica, mai frecventa la copilul mic, domina semnele de meningita; in forma pulmonara, asfixica, domina dispneea, cianoza si asfixia. Inaintea aparitiei antibioticelor, granulia era totdeauna mortala. Astazi prognosticul este mai favorabil, dar numeroase cazuri evolueaza catre o tuberculoza ulcero-cazeoasa cronica.


Diseminarile in alte organe se produc, indeosebi, tot pe cale hematogena si cu­prind urmatoarele localizari:

- diseminari seroase: pleurezie, pericardita, peritonita;

- diseminari osteo-articulare: morbul Pott (tuberculoza a vertebrelor, coxalgie, tumoare alba a genunchiului);

- diseminari uro-genitale: tuberculoza renala sau genitala (epididimita, salpin-gita);

- tuberculoza a ganglionilor periferici (in special a celor cervicali si submandi-bulari), tuberculoza bronsica, laringiana, intestinala etc.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente