Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre neurologie sindroame, NEUROLOGIE: sindroame motorii/senzitive, sindromul comatos, moarteaBOLILE INFECTIOASE ALE SISTEMULUI NERVOS


Definitie: sunt boli determinate de agenti infectiosi variati: bacterii (meningo-coc, streptococ, pneumococ, bacii Koch etc), spirochete (sifilis), toxine micro-biene (tetanos, difterie, botulism, dizenterie), micoze, protozoare, dar de cele mai multe ori sunt datorate neuroinfectiilor virotice.

Dupa sediu, se grupeaza in meningite (afectiuni inflamatorii ale meningelor), encefalite (afectiuni inflamatorii ale encefalului) si mielite (afectiuni inflamatorii ale maduvei) si forme complexe, cu atingere si a sistemului nervos periferic (ence-falo-mielo-radiculo-nevrite). Cand procesul infectios predomina pe substanta alba, afectiunea se numeste leuconevraxita; cand predomina pe substanta cenusie, se numeste polinevraxita; cand este difuz este vorba de o pannevraxita.

Encefalita epidemica (encefalita letargica) sau boala Von Economo este o neu-roinfectie virotica din grupul polioencefalitelor, care afecteaza in special nucleii extrapiramidali din mezencefal si diencefal. Este mai frecventa la tineri si evo­lueaza in doua stadii: un stadiu acut si unul cronic (parkinsonismul postencefalitic). Episodul acut apare dupa o incubatie de 1 - 3 saptamani (infectia se transmite pe cale nazo-faringiana) si are un debut cu aspect gripal (febra, frison, cefalee, varsaturi). Mai rar debutul este insidios sau inaparent. Debutul infectios este urmat de semnele caracteristice bolii: stare de somnolenta prelungita, uneori inversarea ritmului somn- reghe (hipersomnie diurna, insomnie nocturna), paralizii oculare (ptoza palpebrala, trabism, diplopie), tulburari vegetative (hipersalivatie, crize sudorale) si miscari nvoluntare. Dupa o perioada (de luni sau ani) se instaleaza treptat stadiul cronic parkinsonismul postencefalitic). Acest stadiu este caracterizat prin hipertonie rigiditate), facies inexpresiv, mers cu pasi mici, tremuraturi, in special la cap si naini.

Tratamentul in stadiul acut se face cu antibiotice, corticoterapice si gangliople-;ige. In stadiul de parkinsonism, cu Romparkin, tranchilizante, vitamine din grupa $ si dopamina. Azi nu mai intalnim forma acuta de encefalita letargica.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente