Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre aparatul digestiv cu bolile si remediile medicale si naturisteMEDICATIA VEZICULEI BILIARE Sl FICATULUI Colereticele si colecistokineticele


Colereticele sunt substante care cresc cantitatea de bila secretata de ficat: Fiobilinul (acid dehidrocolic) 1 - 2 comprimate (0,250 g) de 3 ori/zi, dupa mese si mai rar fiole injectabile i.v. (10 ml) - este un coleretic activ, laxativ usor si diuretic: creste secretia biliara, combatand staza, formarea calculilor; Boldocolinul (extract de Boldo), 3 lingurite/zi, este un coleretic slab; Carbicolul este coleretic de sinteza activ si bine tolerat (2 - 3 capsule/zi, in timpul meselor); Colebilul (fiere uscata de bou) -1 - 2 drajeuri de 3 ori/zi dupa mese - este un bun coleretic; Anghirolul (extract de Cynara scolimus) - 3 x 10, - 3 x 30 de picaturi/zi, este un coleretic slab; Sorbitolul (polialcool vegetal), 1 - 3 pachete (5 g/pachet) - este coleretic, diuretic si laxativ; Rowacholul, 3-5 picaturi de 4 - 5 ori/zi, inainte de mese, Bilichol (cap.), antilitiazic, coleretic si antispastic.

Colecistokineticele sunt substante care cresc cantitatea de bila in intestin, stimuland contractia cailor biliare si a veziculei biliare.

Sunt active in hipotonia si staza veziculara, colecistitele cronice, constipatia cronica.

Cele mai active sunt galbenusul de ou, smantana, untdelemnul, peptonele, sulfatul de magneziu 30% intraduodenal. Colecistokinina, hormon secretat de mucoasa duodenala, este cel mai activ colecistokinetic.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente