Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentele si foloasele lor terapeuticeLAPTELE Sl PRODUSELE LACTATE.


Laptele este un aliment complet, echilibrat, cu valoare biologica ridicata, necesar copilului, adolescentului, favorizand cresterea, osificatia, dentitia etc. Contine in proportii optime minerale, enzime, vitamine, proteine, grasimi si glucide. Gustul dulce este imprimat de lactoza, principalul sau glucid.

 

Laptele este sarac in fier (predispune la anemii feriprive), bogat in sodiu (deci contraindicat in bolile in care se indica restrictie sodata) si sarac in vitaminele C si Br Aceste neajunsuri sunt minore, fata de numeroasele sale calitati nutritive, care il fac indispensabil in alimentatia copilului sanatos sau bolnav.

Unii autori considera necesarul zilnic de lapte si derivatele sale de 400 g. Dintre produsele lactate dietetice se utilizeaza laptele batut, iaurtul, chefirul.

Conservele de lapte sunt reprezentate prin laptele condensat si laptele praf (4-6% apa).

Smantana este un derivat de lapte cu continut lipidic intre 20-30%, untul este produsul lactat din procesul smantanirii cu continut lipidic de 82-85%, branzeturile sunt derivate de lapte obtinute prin coagularea cazeinei (prin fermentatie lactica, acidifiere sau cu ajutorul lactfermentului, care se numeste popular cheag). kolsadf2342mf

Etapele prepararii branzeturilor sunt: coagularea, deshidratarea si maturarea (fermentarea).

Dintre acestea mai utilizate sunt branza de vaci sau oaie, telemeaua si cascavalul.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente