Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentele si foloasele lor terapeuticeFRUCTELE

Sunt alimente deosebit de importante datorita bogatiei lor in apa, in glucide cu molecula mica, in celulozice, saruri minerale, vitamine si diverse arome.

Au valoare alcalinizanta (ca si legumele), mineralizanta, laxativa, diuretica, colagoga (stimularea functiilor hepatice) si vitaminizanta. Dupa continutul in glucide se deosebesc:

 

 

 


- fructe care contin 5% glucide: pepene verde, fragi, portocale, grepfuri si lamai;

- fructe care contin 10% glucide: capsuni, zmeura, mere, piersici, visine, alune;

- fructe care contin 15% glucide: mere ionatane, caise, cirese, prune coapte;

- fructe care contin 20% glucide: banane, prune, struguri, pere bergamote. Cunoasterea proportiei de glucide din fructe, este foarte utila pentru diabetici,obezi etc. in general fructele sunt bine digesterabile si pot fi consumate proaspete ca atare, ca salata de fructe sau ca sucuri (neutralizeaza aciditatea gastrica).

Continand multa celuloza sunt si laxative.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente