Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente, remedii, terapii, retete naturiste, natural 100%, infectii, plante medicinaleROLUL EFORTULUI FIZIC IN DIABETUL ZAHARAT

Efortul,fizic este o componenta importanta a Tratamentului diabetului, alaturi de regim si medicatie. Efortul fizic actioneaza crescand, in principal, utilizarea pe­riferica a glucozei, scade necesarul de insulina, scade trigliceridele si colesterolul circulant, creste capacitatea de efort, scade greutatea, amelioreaza functia respiratorie si cardiovasculara, reduce starile depresive. Nu se recomanda exercitii fizice grele. Exercitiul fizic moderat se realizeaza prin plimbari, alergari, inot, calarit etc. Solicitarile fizice usoare, ca statul in picioare, imbracatul, dezbracatul, scrisul, cusutul etc, nu pun probleme.

Un exercitiu fizic chiar moderat, datorita efectului sau hipoglicemiant, necesita ca bolnavul sa ia cu el 10 - 20 g glucide pentru prevenirea hipoglicemiei. Este bine ca diabeticul sa foloseasca in aceste imprejurari, glucide usor absorbabile si sa practice exercitiile fizice dupa masa. Exercitiile fizice sunt cu atat mai necesare, cu cat combat si sedentarismul sau obezitatea (cand e cazul), factori favorizanti ai aterosclerozei. Varstnicii trebuie sa evite exercitiile fizice obositoare, dar miscarile, plimbarile, diferite indeletniciri sunt indispensabile.

CURA BALNEOCLIMATICA incheie arsenalul terapeutic al diabeticului. Este contraindicata la diabeticul decompensat, la copilul si tanarul pana la 20 de ani si varstnicii dupa 65 de ani, precum si la diabeticii avand complicatii cardiace, hepatice sau renale. Se recomanda ape carbogazoase (Bodoc), alcaline clorurate (Sangeorz), sulfuroase (Olanesti, Calimanesti), carbogazoase (Vatra Dornei, Covasna) etc.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente