Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu medicamente
 Reguli Generale De Administrare A Medicamentelor
 Echivalenta Medicamentelor
 Reactiile Adverse Ale Medicamentelor
 Stari patologice produse de medicamente
 Dependenta fata de medicamente
 Tratamentul Durerii
 Antibioticele Sl Chimioterapicele
 Peniciline
 Cefalosporinele
 Aminoglicozide
 Macrolide
 Tetraciclinele
 Cloramfenicolul
 Polipeptidele ciclice si alte antibiotice
  Trimetoprimul
 Chinolonele si fluochinolonele
 Nitrofurantoina si metenamina
 Tuberculostaticele
 Antimalarice
 Antivirale
 Antiluetice
 Antihelmintice
 Sulfamidele
 Antibiotice Sl Chimioterapice Antiprotozoare
 Caile De Administrare A Medicamentelor
 Efecte carcinogene mutatii genetice si efecte teratogene dismorfogene
 Medicamentele administrate in unele conditii fiziologice

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente online

Dependenta fata de medicamente
Este o stare de intoxicatie cronica, caracterizata prin necesitatea folosirii unc toxice sau medicamente. Bolnavul are necesitatea utilizarii in permanenta a un medicament. Substantele care pot produce dependenta au, de obicei, actiun euforizanta, linistitoare, stimulanta sau halucinogena. Principalele medicamente sa toxice care pot produce dependenta sunt: morfina, heroina si alte opioidt amfetaminele, cocaina, alcoolul, barbituricele si alte hipnotice, tranchilizantei nicotina (respectiv tutunul). Bolnavii care au utilizat in exces aceste substante incej la un moment dat, sa ia toxicul nu din cauza dependentei ci pentru a evita sindromi de abstinenta.

Dependenta poate fi psihica cand bolnavul are necesitatea de a-s administra un medicament permanent, uneori zilnic.

Dependenta poate fi fizica, cand bolnavul continua folosirea medicamentuli pentru a evita tulburarile care apar la intreruperea lui (abstinenta).

Toleranta este o stare de necesitate de a-si administra un medicament permaneni deoarece efectul benefic terapeutic a scazut.

Psihotoxicitatea este starea in car apar tulburari de comportament de natura psihotica, in urma administrarii indelungat a unui medicament.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente