Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu medicamente
 Reguli Generale De Administrare A Medicamentelor
 Echivalenta Medicamentelor
 Reactiile Adverse Ale Medicamentelor
 Stari patologice produse de medicamente
 Dependenta fata de medicamente
 Tratamentul Durerii
 Antibioticele Sl Chimioterapicele
 Peniciline
 Cefalosporinele
 Aminoglicozide
 Macrolide
 Tetraciclinele
 Cloramfenicolul
 Polipeptidele ciclice si alte antibiotice
  Trimetoprimul
 Chinolonele si fluochinolonele
 Nitrofurantoina si metenamina
 Tuberculostaticele
 Antimalarice
 Antivirale
 Antiluetice
 Antihelmintice
 Sulfamidele
 Antibiotice Sl Chimioterapice Antiprotozoare
 Caile De Administrare A Medicamentelor
 Efecte carcinogene mutatii genetice si efecte teratogene dismorfogene
 Medicamentele administrate in unele conditii fiziologice

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente online

Nitrofurantoina si metenaminaNitrofurantoina este bacteriostatic si bactericid. Are utilizare limitata in infect urinare (este necesara uneori acidifierea urinara). Actioneaza asupra germenik grampozitivi si gram negativi (coli, stafilococ, gonococ, tific, salmonele, dizenterii spirochete etc).

Sub control poate fi intrebuintat timp indelungat in doze mic Administrat oral poate produce tulburari digestive (greturi si varsaturi), afectiut nervoase (polinevrite) si hematologice (leucopenie si trombocitopenie). Est contraindicat la bolnavii cu afectiuni renale si la cei cu reacsii de sensibilizari Oral, doza este 50-100 mg, de 4 ori pe zi, 1-2 saptamani. Este antagonista aciduh nalidixic.

Metenamina cunoscuta in trecut sub denumirea de Urotropina, nu dezvoll rezistenta. Are actiune limitata la vezica urinara. Este lipsita de toxicitate.

Se administreaza oral, doza uzuala fiind de 1 g de 2-4 ori pe zi. Indicata, uneori, i Tratamentul cronic al infectiilor urinare.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente