Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu medicamente
 Reguli Generale De Administrare A Medicamentelor
 Echivalenta Medicamentelor
 Reactiile Adverse Ale Medicamentelor
 Stari patologice produse de medicamente
 Dependenta fata de medicamente
 Tratamentul Durerii
 Antibioticele Sl Chimioterapicele
 Peniciline
 Cefalosporinele
 Aminoglicozide
 Macrolide
 Tetraciclinele
 Cloramfenicolul
 Polipeptidele ciclice si alte antibiotice
  Trimetoprimul
 Chinolonele si fluochinolonele
 Nitrofurantoina si metenamina
 Tuberculostaticele
 Antimalarice
 Antivirale
 Antiluetice
 Antihelmintice
 Sulfamidele
 Antibiotice Sl Chimioterapice Antiprotozoare
 Caile De Administrare A Medicamentelor
 Efecte carcinogene mutatii genetice si efecte teratogene dismorfogene
 Medicamentele administrate in unele conditii fiziologice

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente online

ANTIBIOTICE Sl CHIMIOTERAPICE ANTIPROTOZOAREDintre antibiotice, tetraciclina si paranomicina actioneaza impotriva amoebelor, fiind utile in amebiaza intestinala. Metronidazolul (Flagylul) in comprimate de 250 mg si ovule vaginale (1 g in 24 h, 7 - 10 zile) este foarte util in infectiile cu Trichomonas, Giardia si Entamoeba (uneori chiar in doza unica de 2 g, intr-o singura priza). Produse cu actiunea similara sunt: ornidazol (Tiberal) si tinidazol (Fasigyn) cu dozaj asemanator.

Metronidazolul (Flagyl, Supplin, Amirizole etc.) are actiune specifica in infectiile cu Trichomonas vaginalis, Giardia intestinalis si Entamoeba histolytica. Este principalul chimioterapie in dizenteria amebiana. Se administreaza 750 mg de 3 ori pe zi, 5-10 zile. In trichomonaza vaginala, rezolva majoritatea cazurilor. Doza este de 250 mg, oral, de 2 ori pe zi; timp de 7 zile. In giardia doza este de 2 g, administrata o data pe zi (vindeca 90% din cazuri). Este eficace si in infectiile cu anaerobi. Doze foarte mari, administrate indelungat au actiune cancerigena.

Tinidazolul (Falasigyne, Simpletan) are proprietati asemanatoare. Se administreaza oral. In trichomonaza si giardioza, se foloseste o doza unica de 2 g.

In dizenteria amebiana se administreaza 2 g pe zi, 2-3 zile, iar, in amebiaza hepatica 3-5 zile. In infectiile cu anaerobi, initial 2 g, apoi 1 g pe zi si daca este nevoie perfuzii i.v. cu 800 mg pe zi 5-6 zile.

Alte substante utilizate: ornidazolul, dehidroemetina, emetina, clorochina, cliochinolul, mepacrinul (Arichin, Pentilen).


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente