Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu medicamente
 Reguli Generale De Administrare A Medicamentelor
 Echivalenta Medicamentelor
 Reactiile Adverse Ale Medicamentelor
 Stari patologice produse de medicamente
 Dependenta fata de medicamente
 Tratamentul Durerii
 Antibioticele Sl Chimioterapicele
 Peniciline
 Cefalosporinele
 Aminoglicozide
 Macrolide
 Tetraciclinele
 Cloramfenicolul
 Polipeptidele ciclice si alte antibiotice
  Trimetoprimul
 Chinolonele si fluochinolonele
 Nitrofurantoina si metenamina
 Tuberculostaticele
 Antimalarice
 Antivirale
 Antiluetice
 Antihelmintice
 Sulfamidele
 Antibiotice Sl Chimioterapice Antiprotozoare
 Caile De Administrare A Medicamentelor
 Efecte carcinogene mutatii genetice si efecte teratogene dismorfogene
 Medicamentele administrate in unele conditii fiziologice

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente online

CloramfenicolulEste un antibiotic stabil cu actiune numai bacteriostatica si spectru larg de actiu­ne: germeni gram-negativi (salmonele, dizenteriei, coli, brucele, hemofili), gram-pozitivi, rickettsii (trahom, limfogranulomatoza benigna), spirochete. Absorbtia digestiva este buna. Patrunde cel mai bine in L.C.R. Rezistenta se instaleaza lent. Exista rezistenta incrucisata intre toti derivatii cloramfenicolului, iar uneori, si cu tetraciclinele si macrolidele. De obicei are actiune antagonista penicilinelor.

Deelectie se administreaza pe cale orala sub forma de cloramfenicol - drajeuri (0,125 si 0,250 g/drajeu) si capsule operculate (0,125 si 0,250 g/capsula), in doze de 2 - 4 g/zi, repartizate in 4 - 6 prize sau de cloramfenicol palmitat (flacoane de 50 ml), destinat in special copiilor. Parenteral - cale de exceptie - se administreaza cloramfenicolul hemisuccinat (flacoane de 1 g), indicat cand acest antibiotic este indispensabil (fera tifoida sau meningite cu germeni gram-negativi), in doze de 1 -2 g/zi, repartizate in 3 - 4 prize.

Cloramfenicolul este indicat in febra tifoida, unele salmoneloze generalizate, unele meningite cu bacili gram-negativi (coli, salmonele, hemofili), unele rickettsioze acute, in ornitoza, bruceloza acuta. Este contraindicat in infectii minore, boli de sange, Tratamente indelungate. Careactii adverse se constata greturi, varsaturi, colici, dismicrobisme intestinale, candidoze ale mucoaselor (mai rare decat dupa tetracicline), accidente severe medulare (purpura, trombocitopenie, anemie aplastica, agranulocitoza), accidente alergice.

Tiamfenicolul este un antibiotic asemanator ca structura cu cloramfenicolul, dar fara perspective in terapeutica.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente