Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu medicamente
 Reguli Generale De Administrare A Medicamentelor
 Echivalenta Medicamentelor
 Reactiile Adverse Ale Medicamentelor
 Stari patologice produse de medicamente
 Dependenta fata de medicamente
 Tratamentul Durerii
 Antibioticele Sl Chimioterapicele
 Peniciline
 Cefalosporinele
 Aminoglicozide
 Macrolide
 Tetraciclinele
 Cloramfenicolul
 Polipeptidele ciclice si alte antibiotice
  Trimetoprimul
 Chinolonele si fluochinolonele
 Nitrofurantoina si metenamina
 Tuberculostaticele
 Antimalarice
 Antivirale
 Antiluetice
 Antihelmintice
 Sulfamidele
 Antibiotice Sl Chimioterapice Antiprotozoare
 Caile De Administrare A Medicamentelor
 Efecte carcinogene mutatii genetice si efecte teratogene dismorfogene
 Medicamentele administrate in unele conditii fiziologice

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre medicamente, informatii despre medicamente, Dictionar de medicamente online

ANTILUETICE
Penicilina actioneaza electiv in luesul recent. Uneori pot aparea reactii Herxheimer (stari febrile la cateva ore de la inceputul Tratamentului). Se folosesc: penicilina G, 6 -12 milioane u.i., pentru o serie (800 000 u/zi); Efitard (2 flacoane/ zi, timp de 10-15 zile); Moldamin (1 200 000 u.i. de doua ori pe saptamana), (doza totala fiind de 12 000 000 u.i.); Megacillin (1 000 000 u.i./zi, timp de 12 - 15 zile).

Tetraciclina (2 g/zi) si eritromicina (2 - 3 g/zi) - ambele in asociere cu Bismo-salul, in serii mixte de 15 - 20 de zile. Se utilizeaza rar.

Bismutul (Bismosal), in injectii profunde i.m. (fiole de 3 ml), 2 fiole/saptamana, 12-15 zile pe serie. Reactiile adverse intalnite constau in: dermite, embolii grasoase, pigmentarea cenusie a mucoasei bucale si gingivale, stomatite, icter, nefrite.

Cianura de mercur este cel mai vechi antiluetic. Se gaseste sub forma fiolelor de 1 ml si se administreaza i.v. 1 fiola/zi sau la doua zile, in serii de 20 - 25. Reactiile adverse observate: stomatite, nefrite, enterite, eruptii.

Compusii arsenicali utilizati in Tratamentul luesului sunt derivatii arsenului pen-tavalent (Arsafen, Stovarsol), administrati pe cale i.m.

(Stovarsol - 3 injectii/ saptamana, timp de 10 saptamani) sau pe cale orala. Ca reactii adverse se intalnesc: crize nitritoide (vasodilatatie brusca urmata de vasoconstrictie), reactia Herxheimer etc.

Compusii arsenicali, practic, nu se mai folosesc.

Compusii iodati se folosesc in Tratamentul luesului tertiar, sub forma de iodura de potasiu - 2 - 3 g/zi, iodura de sodiu (Iozinol sau Iodazin) 1 - 3 fiole/zi i.m., Odinar (Tiodin) 1 fiola la 2 zile, in serii de 10 - 15 fiole, Soiodin i.m. - 1 fiola la 2 zile, in serii de 15 fiole.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente