Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente vitaminele si imunitatea, Rolul vitaminelorVITAMINA P(rutinul)


Vitamina P face parte din grupul flavonelor, colorate in galben. Se gaseste in vegetale, fructe, ceai si indeosebi in coaja alba a citricelor - de unde si denumirea de citrin - ca si in struguri, prune, frunze verzi.


CARENTA DE VITAMINA P
Etiopatogenie: carenta acestei vitamine creste permeabilitatea vasculara, de unde aparitia hemoragiilor cutanate - purpura; de aici, si numele de vitamina peretilor vasculari. Aceste tulburari de permeabilitate capilara se datoreaza scaderii tonusului vaselor capilare.

Simptomatologie: tulburarile de permeabilitate sunt caracterizate prin aparitia spon­tana sau dupa mici traumatisme a hemoragiilor, sub forma de petesii. Hemoragiile retiniene sunt grave. Mai rar apar alte forme de hemoragii (gastroragii etc).


Diagnosticul este mai dificil, pentru ca trebuie avute in vedere toate celelalte tulburari hemoragice produse prin carente (scorbut, vit. E) sau origine endocrina, toxica etc.

Evolutie, complicatii: evolutia acestei carente poate fi progresiva daca alimentatia este deficitara. Complicatiile grave sunt hemoragiile retiniene sau cele cerebrale.


Tratament: acesta este dietetic (fructe, citrice etc.) si medicamentos (tablete sau injectii cu vit. P).


Profilaxie: se recomanda o alimentatie bogata in vitamina P si C.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente