Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli psihoze de involutieOLIGOFRENIILEOligofreniile (oligos - putin; fren = inteligenta) cuprind acele boli psihice carac­terizate prin dezvoltari incomplete din punct de vedere psihic, stagnari sau dezvoltari lente ale functiilor superioare ale creierului. Aceste opriri in dezvoltare sunt datorate unor cauze care au influentat negativ, prin lezare sau tulburare de metabolism, creierul embrionului umn in primele etape de dezvoltare intraute­rina sau au actionat perinatal sau postnatal. Oligofreniile trebuie diferentiate de demente, care sunt rezultatul unor regresiuni globale psihice, dupa ce psihicul a ajuns la dezvoltare normala.Fig. 86 - Idiotie Idiotia (86) poate sa se prezinte sub doua aspecte: profunda, completa sau de gradul I si incompleta, de gradul II. Idiotii de gradul I, practic irecuperabili, needucabili, se caracterizeaza prin lipsa aproape totala a vietii psihice. Limbajul, nedezvoltat, se reduce la sunete nearticulate, tipete.

Idiotia de gradul II, incompleta. Limbajul verbal se poate dezvolta cel mult la nivelul celui al unui copil normal de 1 - 1 1/2 ani. Bolnavii recunosc pe cei care ii ingrijesc si pot sa-si insuseasca unele deprinderi elementare.

Imbecilitatea cuprinde forme de oligofrenie partial recuperabile. Acesti bolnavi au deja format un limbaj verbal, insa cuvintele sunt greoi pronuntate; limbajul scris este imposibil. Sunt capabili de calcule simple. Memoria este de obicei bine dezvoltata. Nu pot face insa deductii, nu poseda capacitatea de sinteza si abstractizare a gandirii, nu au discernamant. Diversele situatii, care-i scot din stereotipia lor zilnica, ii pun in mare dificultate, capacitatea lor de adaptare fiind precara: se alarmeaza, devin anxiosi, tipa, fac chiar reactii psihice depresive. Sunt constiinciosi in munca necalificata sau de calificare inferioara. Imbecilii pot fi educati in scoli speciale.

Debilii mintali reprezinta un coeficient de 3/4 din totalul oligofrenilor, carac­terizati fiind printr-o gama de niveluri de dezvoltare intelectuala. Din punctul de vedere al comportamentului, acestia se pot prezenta fie inhibati - cu lentoare ideativa, timizi, apatici, - fie excitati, galagiosi, agresivi, instabili. Sunt educabili, pot fi instruiti in scoli ajutatoare sau la curs normal, insa aici imediat dau semne de oboseala, ramanand in urma copiilor normali. Memoria apare, uneori, surprinzator de dezvoltata - ei retin poezii, texte de proza pe dinafara, insa in mod mecanic, fara a le aprofunda sau intelege sensul expresiilor, al continutului. Functiile superioare de integrare, analiza, sinteza, abstractie sunt lente, uneori imposibile. Debilii mintali pot invata meserii care necesita mai ales dexteritate, in scoli profesionale. Din cauza sugestibilitatii crescute, debilii mintali neputand cantari valoarea reala a faptelor, pot fi antrenati usor in actiuni cu caracter antisocial.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente