Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre aparatul urinar - rinichi, uretere, vezica urinara, uretra, prostata si retete traditionale de Tratament a bolilor renaleMEDICATIA UROLOGICA1. Antiseptice si antiinfectioase urinare.
- Metenamina (Urotropina), dezinfectant urinar, tab. de 500 mg, de 3-4 ori pe zi, asociat, uneori, cu un acidifiant.

Derivati de chinolona si fluochinolona, ca acidul nalidixic, bacteriostatic pe bacili gram negativi, numai la nivelul cailor urinare; produce repede rezistenta. Se administreaza sub forma de comprimate si capsule de 500 mg, 1 g la 6 ore, 7,10,14 zile.

Cinoxacin cu actiune asemanatoare, comprimate de 50 mg, de 2 ori pe zi, 7-14 zile. Dintre derivatii de fluochinolona, foarte activi in infectiile urinare: Nolicin, Ciprinol etc.

- Derivati denitrofurantoina: Nitrofurantoin, bacteriostatic si bacteridic, cu spectru larg. Rezistenta se instaleaza rar. Activ in infectii urinare cu germeni sensibili. Se administreaza 3 comprimate de 100 mg pe zi.


2. Antiseptice si antiinflamatoare in combinatii cu sulfamide, inclusi v antispastice.
- Antispastice urinare: emepronium (Cislerax, compr. de 200 mg), anticolinergic, oxibutinin (Driplane, compr. de 5 mg), isopropamida {Priamide), compr. de 5 mg, propiverin (Mictonorm, dr. de 15 mg (si detrunorm, dr. de 15 mg.

- Alte antispastice urinare: Clarelax - compr. de 200 mg, Mictonorm - dr. de 15 mg, Priamide - compr. de 5 mg, Cystenal, folosit in litiaza renala (sol. buvabila 3-4 picaturi de 3 ori pe zi), Renol (sol. 3-5 picaturi de 4-5 ori pe zi), Renalex, antiseptic si antiinflamator, sol. 3-5 picaturi pe zi, Rowatinex, folosit in litiaza renala, sol. 3-5 picaturi, de 4-5 ori pe zi sau o capsula de 4 ori pe zi; Urinex, cu actiune similara Rovatinex-ului (3-4 capsule pe zi), activ in bolile renale asociate cu litiaza renala, Uricol, activ in infectii urinare si litiaza renala, 1-2 pachete de 3 ori pe zi, dizolvate in jumatate de pahar cu apa.

3. Medicamente folosite in disfunctia erectila: Sildenofil (Viagra), compr. de 25 si 50 mg; papaverina si combinatii (Apilarnil potent, dr.

Tesopalmed, F-cumyohimbin, dr. de 3 ori pe zi).

4. Medicamente folosite in profilaxia hipertrofiei beninga de prostata (Adenom de prostata): alfluzosin (Xatral), 2.5-5 mg capsule, tamsulosin, capsule, terazosin (Hytrin), tab. 1-2 mg, odata pe zi, indicat in tulburari mictionale si tab. de 5 si 10 mg, crescand doza progresiv, incepand cu 1 mg e zi; Proscar, compr. de 5 mg, 1 pe zi timp indelungat, Permixon, cap. de 100 mg, Adrenostop, Proprin, 2-3 cap. de 3 ori pe zi,Prosafin, ipertrofan, Prostasal, Protes etc. in infectiile umare este obligatorie folosirea chimioterapicelor, numai dupa urocultura cu antibiograma. Pentru bacilul coli, efect major aieNolidna (fluochinolona, norfloxacina), 400 mg, de 2 ori pe zi, 14 zile sau mai mult.Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente