Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre balneo fizioterapie si RECUPERARE MEDICALA, Tratamentele de balneo-fizioterapie, metode de Tratament si efectele lor. ReferatBALNEO-FIZIOTERAPIEDefinitie: balneo-fizioterapia este disciplina medicala care foloseste agentii fizici naturali sau artificiali in scop terapeutic.

 

Istoric: este cea mai veche dintre disciplinele medicale. Aerul, soarele, apa sunt primii factori de terapeutica medicala cunoscuti si folositi de Homo sapiens, de la inceputul existentei sale. Antichitatea, prin Hipocrate (460 - 377 i.e.n.), ne-a lasat lucrari de mare valoare (Corpushippocraticum), iar istoricul lumii antice, Herodot, contemporanul lui Hipocrat, aminteste in scrierile sale, de izvoarele de la Termopile, cele mai vestite statiuni balneare la greci fiind Lesbos, Lipara, Magnesia etc. La romani, instalatiile balneare au capatat un caracter grandios. Imparatul Caracalla a construit cele mai luxoase bai, din cate au existat vreodata in lume si nu numai in Italia, dar si in Franta si Germania de Sud etc. (Puteoli, Aachen, Herculanum, Plombieres etc).

In tara noastra, primele inceputuri, in ceea ce priveste statiunile balneare si cele minerale, dateaza din sec. al XVIII-lea, si aici ne referim la apele minerale din Transilvania (LucaWagner).

Balneo-fizioterapia, ca disciplina medicala terapeutica complexa, cuprinde mai multe ramuri: hidroterapia, electroterapia, kineziterapia, climatoterapia, cu o serie de alte discipline derivate, si anume: termoterapia, fototerapia, masajul, balneoterapia, mecanoterapia.


CONSIDERATII GENERALE
Retinem un prim aspect foarte important: orice factor fizical, natural sau artificial, se adreseaza intregului organism, care raspunde, de asemenea, ca un intreg. Al doilea amanunt este faptul ca orice factor fizical terapeutic actioneaza nespecific, influentand reactivitatea organismului si obligandul la "raspunsuri" adecvate, care de fapt sunt evaluate ca rezultate terapeutice. Si pentru ca toti acesti factori fizico-naturali sau artificiali au o actiune excitanta asupra organismului, balneo-fizioterapia constituie o "excitoterapie nespecifica", care impune organismului adaptare. De aici si indicatiile sau contraindicatiile la Tratamentele balneo-fizicale. Al treilea fapt important este caracterul profilactic pe care terapia balneara il are. Retinem ca ea se adreseaza terenului pe care apare si se dezvolta boala. Este cunoscuta actiunea de calire a organismului sub actiunea factorilor naturali bine utilizati.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente