Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre boli de nutritie cum sunt diabet zaharat, obezitate, dislipidemii, Tratament si diagnosticare medicalaHIPOGLICEMIILEClinic se descriu doua tipuri de hipoglicemii: acute si cronice. Se mai cunosc si hipoglicemii organice.

Dintre hipoglicemiile acute, care pot fi usoare, medii sau grave, forma cea mai importanta este coma hipoglicemica.

 

In forma usoara si medie de coma hipogli-cemica, domina senzatia de foame, transpiratii profuze, vertije, frisoane, tahicardie, iar in formele severe tulburarile neurologice si psihice (crampe, parestezii, cefalee, uneori incoerenta ca la betie sau, dimpotriva, stari depresive). Coma hipoglicemica este de obicei profunda, bolnavul este palid sau congestionat, respiratia este de tip Cheyne-Stockes, hipertensiunea arteriala, hipotermia si tahicardia se intalnesc de obicei. Neurologic, semnele merg de la mici secuse la convulsii, uneori crize epileptiforme, contracturi puternice cu inclestarea gurii, reflexe vii, uneori paralizii. Semnul Babinski este prezent bilateral.

Diagnosticul diferential se face cu:

- coma diabetica, care este mai putin profunda, respiratia este de tip Kiismaul, se simte mirosul de acetona la respiratie, deshidratarea este mai mare, setea intensa si uscaciunea pielii prezenta. Reflexele sunt abolite. Babinski nu este prezent, iar probele biologice sunt caracteristice;

-  coma vasculara cerebrala este profunda, apar semne de focar (hemiplegie, Babinski unilateral, reflexe abolite). Aspectul lichidului cefalorahidian confirma diagnosticul;

- coma uremica apare dupa o evolutie prelungita a unei boli renale cunoscute. Ureea este crescuta, iar glicemia normala;

- coma hepatica apare dupa o boala prelungita si cunoscuta, cu semne evidente. Sindromul biologic exclude hipoglicemia.

Hipoglicemiile cronice apar in boli organice sau dupa un Tratament hipoglice-miant lung. Sunt prezente semne de nevroza, etilism, epilepsie etc. si chiar deterio­rare psihica. Tratamentul presupune suprimarea cauzei.

Hipoglicemiile organice se intalnesc in urmatoarele boli:

Insulinomul (adenomul insulelor Langerhans). Este o tumora benigna, in care apar semne nervoase si gastrice, postprandial sau dupa eforturi, glicemii in timpul crizei sub 0,50 g%e, semne care dispar dupa administrare de glucoza. In general apar semne nevrotice (astenie, torpoare, transpiratii profuze), semne minore de hipoglicemie (tremuraturi, paloare, anxietate, foame imperioasa care dispare dupa ingestie de glucoza). Treptat semnele psihice si neurologice se accentueaza. Apar crampe, parestezii, tremuraturi, incoerenta, stari depresive, convulsii, pareze etc. Semnele apar paroxistic, regresia este fara sechele, lipsesc semnele obiective si apar dimineata pe nemancate sau la trezirea din somn. Cedeaza prin ingestie de zahar.

Tratamentul este chirurgical.

-  Alte .hipoglicemii organice apar in: seminomul testicular, adenocarcinomul gastric, cecal si in tumori toracice.
Hipoglicemii functionale. Acestea apar la bolnavii cu gastrectomie si in urma­toarele doua sindroame:

Sindromul de evacuare precoce (Dumping syndrome). Simptomatologia este polimorfa: balonari, apasare epigastrica, greturi si varsaturi, chiar colici, transpi­ratii, astenie fizica, vertije, palpitatii, etc. Toate aceste semne apar la 15 - 30 minute dupa masa, cand glicemia este maxima. Glicemia este urmata de o hipoglicemie secundara (cu descarcare de secretina), care explica simptomatologia.

Sindromul postprandial tardiv, care apare la cativa ani de la operatie (gastrec­tomie), cu lipotimii, transpiratii, ameteli, cefalee, oboseala marcata. Apare la 2 - 4 ore dupa mese. Daca se ingera imediat zahar, tulburarile dispar.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente