Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre boli cardiovasculare si solutii naturiste ARTERITA CU CELULE GIGANTE (ARTERITA TEMPORALA SAU ARTERITA HORTON)


Apare la bolnavii varstnici, dupa 50 de ani si obisnuit dupa 60 de ani. Se locali­zeaza la bifurcarea carotidei, la nivelul arterelor extracraniene (artera faciala sau temporala). Debutul este insidios, prin: cefalee, oboseala, anorexie, scadere in greutate, polimialgii reumatice, febra.

Caracterul cefaleei este sugestiv: localizare temporala, uni sau bilaterala, cu iradiere in pielea capului si regiunea occipitala. Alteori, apare cand bolnavul isi pune capul pe perna, cand se piaptana, se spala pe cap sau isi pune ochelarii. Orice cefalee persistenta, care apare dupa 50 de ani, trebuie sa sugereze si o arterita Horton (temporala).

Local se pot observa tumefactia tegumentului regiunii temporale, reliefarea traiectului arterei temporale, care apare sinuos, cu nodozitati si eritem si tumefactie dureroasa. La palpare apar: infiltrarea tesutului, nodozitati indurate si lipsa pulsului. Uneori apar pierderea vederii, dureri la masticatie. Pot aparea si

Simptome articulare si musculare. Se pot intalni

Simptome cerebrale, neuropatii periferice, claudicatie intermitenta. Nota de gravitate o da involutia catre dementa.

Biopsia arteriala arata leziuni inflamatorii.

Orice febra prelungita la un varstnic, fara cauza aparenta, trebuie sa sugereze si o arterita temporara. Anemia, hiperleucocitoza si cresterea vitezei de sedimentare, completeaza tabloul. Evolutia este cronica, de la cateva luni - la doi ani sau mai mult. Tratamentul bolii se face prin administrare de corticoizi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente