Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Tratamente, retete si terapii naturiste
 Vitaminele
 Vitamina A axeroftol retinolum
 Vitamina D calciferol
 Vitamina Efocoferol
 Vitamina K
 Vitamina B2 lodoflavina riboflavina
 Vitamina B1 aneurina tiamina
 Vitamina B12 ciancobalamina
 Vitamina M acidul folie
 Vitamina C acidul ascorbic
 Vitamina Pp acidul nicotinic
 Vitamina Prutinul

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente vitaminele si imunitatea, Rolul vitaminelor

VITAMINA KOrigine: se gaseste in produse vegetale ca: urzici, varza, rosii, conopida, mor­cov, cartofi, unele bacterii, cat si in ficat. Se cunosc doua vitamine K (K,, K,). Sintetic, a fost preparata vitamina K3. In organism este sintetizata de flora micro-biana intestinala.

Proprietati: vitamina K, rezultata la nivelul intestinului si ajunsa la ficat, con­tribuie la sinteza protrombinei - factor important in procesul de coagulare. In stare normala nu poate exista avitaminoza K, data fiind sinteza ei de catre flora bacteriana intestinala amilitica si proteolitica. CARENTA DE VITAMINA K
Etiopatogenie: carenta de vit. K o intalnim cand flora microbiana intestinala este sterilizata prin folosirea de antibiotice cu spectru larg de actiune si timp inde­lungat; in cazuri de leziuni hepato-biliare si intestinale; la nou-nascut, cand lipseste flora microbiana intestinala. In toate aceste cazuri, va scadea protrombina - datorita lipsei vit. K sau tulburarilor de resorbtie generate de sarurile biliare - si se va produce sindromul hemoragie.


Simptomatologie: carenta de vit. K. se traduce clinic prin aparitia hemoragiilor - fie externe (epistaxis, hematoame etc), fie interne (melene, hematemeze, hematurii etc).

Evolutie-Complicatii: evolutia este progresiva si poate fi agravata de complica­tiile hemoragice - in cazurile de leziuni hepatice severe. Altfel, carenta are un prog­nostic favorabil.

Tratament-Profilaxie: se administreaza ceea ce lipseste organismului - vit. K. -in injectii intramusculare, una sau mai multe fiole pe zi. Profilactic - atentie la administrarea antibioticelor, la care se asociaza vit. B complex, iaurt, pentru a se evita inhibarea florei microbiene intestinale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente