Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Tratamente, retete si terapii naturiste
 Vitaminele
 Vitamina A axeroftol retinolum
 Vitamina D calciferol
 Vitamina Efocoferol
 Vitamina K
 Vitamina B2 lodoflavina riboflavina
 Vitamina B1 aneurina tiamina
 Vitamina B12 ciancobalamina
 Vitamina M acidul folie
 Vitamina C acidul ascorbic
 Vitamina Pp acidul nicotinic
 Vitamina Prutinul

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente vitaminele si imunitatea, Rolul vitaminelor

VITAMINA P(rutinul)Vitamina P face parte din grupul flavonelor, colorate in galben. Se gaseste in vegetale, fructe, ceai si indeosebi in coaja alba a citricelor - de unde si denumirea de citrin - ca si in struguri, prune, frunze verzi.


CARENTA DE VITAMINA P
Etiopatogenie: carenta acestei vitamine creste permeabilitatea vasculara, de unde aparitia hemoragiilor cutanate - purpura; de aici, si numele de vitamina peretilor vasculari. Aceste tulburari de permeabilitate capilara se datoreaza scaderii tonusului vaselor capilare.

Simptomatologie: tulburarile de permeabilitate sunt caracterizate prin aparitia spon­tana sau dupa mici traumatisme a hemoragiilor, sub forma de petesii. Hemoragiile retiniene sunt grave. Mai rar apar alte forme de hemoragii (gastroragii etc).


Diagnosticul este mai dificil, pentru ca trebuie avute in vedere toate celelalte tulburari hemoragice produse prin carente (scorbut, vit. E) sau origine endocrina, toxica etc.

Evolutie, complicatii: evolutia acestei carente poate fi progresiva daca alimentatia este deficitara. Complicatiile grave sunt hemoragiile retiniene sau cele cerebrale.


Tratament: acesta este dietetic (fructe, citrice etc.) si medicamentos (tablete sau injectii cu vit. P).


Profilaxie: se recomanda o alimentatie bogata in vitamina P si C.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente