Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre radiologie Echipamente electrice, radiologie conventionala, pediatrica, etcIZOTOPII RADIOACTIVIElementele izotope sunt acelea care au un numar atomic identic, dar difera intre ele prin masa atomica. Acesta inseamna ca izotopii au intre ei acelasi numar de protoni si electroni si, implicit, aceleasi proprietati fizico-chimice, care depind, dupa cum stim, de numarul si situatia electronilor periferici. Izotopii sunt de doua feluri: stabili si radioactivi.

Izotopii stabili se gasesc, obisnuit, in natura si fiecare element este, de obicei, un amestec de izotopi.

Izotopii radioactivi au nucleul instabil, cu un numar disproportionat de neutroni fata de protoni si de aceea pot emite in mod spontan radiatii prin dezintegrare nucelara. Ei sunt de doua feluri:

izotopi naturali, care apartin celor trei familii de corpuri radioactive naturale (uraniu, toriu, actiniu);

izotopi artificiali, care se produc in laborator prin reactii nucleare; ei emit, prin dezintegrarea nucleului, radiatii: a (alfa); P (beta); y (gama).

Radiatiile a (alfa) si p (beta) sunt corpusculare, iar cele y (gama) sunt electro­magnetice.

Izotopii radioactivi sunt folositi in medicina atat pentru diagnostic, cat si pentru Tratament.

Metoda trasorilor se bazeaza pe proprietatea izotopilor de a se concentra se­lectiv in anumite tesuturi si organe ale organismului in care au fost introdusi. Ei sunt apoi detectati cu aparatul Geiger-Miiller.

Prin iradieri interne si externe, izotopii radioactivi sunt folositi pentru Tratamentul multor afectiuni. Exemple: iodul radioactiv - in Tratamentul unor afectiuni tiroidiene, fosforul radioactiv - in Tratamentul eritremiei, al leucozelor cronice, al limfosarcomului, cobaltul radioactiv, prin aplicatii locale sau telegammaterapie, in oncologie.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente