Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelor



Hipocalcemia - Lipsa de vitamine


In sange se afla o cantitate constanta de 10 mg/l calciu. Aceasta este calcemia normala, in caz de aciditate mare in sange, acizii devin avizi de calciu (bazic) si alte minerale bazice pentru a fi neutralizati. Astfel apar cariile dentare, osteoporoza si alte neplaceri. In anumite afectiuni, cum ar fi reumatism, calcemia creste si atunci calciul se elimina prin urina (calciurie). O cauza poate fi functionalitatea deficitara a rinichilor in transformarea vitamina D in forma sa activa, care determina asimilarea calciului. Calciul este necesar in coagularea sangelui, in osificare (alaturi de fosfor si vitamina D) in echilibrul mineral al sangelui (altfel apar crize de hipersensibilitate). Zilnic avem nevoie de 1 g de calciu.

Vitamine si saruri minerale necesare: D (cu C, B, A), Ca, I, Si, K.

Intotdeauna suplimentele de calciu se vor lua impreuna cu magneziu, dar nu si cu suplimente de fier, ca sa nu fie blocata asimilarea acestuia din urma.

La 40% din femeile postmenopautice apar deficiente ale aciditatii gastrice. De aceea, acestea vor lua Ca solubilizat si ionizat: Ca citric, lactic sau gluconic. Un regim alimentar bogat in proteine, fosfati si zahar determina o excretie masiva a Ca prin urina.

Sa se evite stresul si consumul de carne deoarece se creeaza toxicitate si aciditate in organism, ceea ce duce la pierderi de Ca. Sa se consume mult peste, care este bogat in vitamina D, iod si acid omega 3. Este recomandata in special untura de peste (Lysi, capsule etc.) care este bogata in vitaminele D si A. Razele UV ajuta la sintetizarea vitaminei D.

Ca, vitamina K, (o forma a vitaminei K) si borul mentin sanatatea oaselor.

Dupa dr. M.T. Murray, Ca citric pare sa fie cea mai buna forma din punct de vedere al asimilarii si al riscului formarii pietrelor la rinichi.

Abuzul de alcool, tutun si cafea induce un dezechilibru al Ca in organism. Activitatea fizica este cea mai importanta.

.    Propolisul favorizeaza cel mai bine asimilarea de calciu.

.    "Antiartritic natural" - calciul si vitamina D din cartilajul de rechin, previn si trateaza spasmofilia, tetania, hipocalcemia si decalcifierea osoasa. Pentru detalierea produsului vezi la "Reumatism".

.    Coaja de ou pisata (se scoate intai pielita interioara a cojii) + putin suc de lamaie + miere + 1 mar (are K). O cantitate mare de vitamina C elimina Ca, deci se vor consuma putine citrice.

.    Punctaj cu iod in 3 puncte: sub ambele clavicule si pe piept. Se aplica pana ramine pata pe piele (atunci corpul s-a saturat cu iod). Se face o pauza si se reia. Atentie! Supra-dozarea cu iod duce la inflamatii catarale (cum ar fi guturaiul).

.    Lipsa de Si precede decalcifierea - apar intarzieri de osificare. Si se gaseste in vegetale: frunze, pleava cerealelor, coaja si pielita fructelor, in usturoi, polen. Apa contine 20-50 mg/l. Apa calcaroasa nu contine Si. Napul contine 8%, ridichea 6%, maslina 1,6%, papadia 2,4% Si. Favorizeaza absorbtia P.

.    Pentru Ca se consuma: gulie, varza, morcov, spanac, ridiche neagra sau roz, patrunjel, grau, nuca, maslina, soia, polen, drojdii, caise, grau incoltit.

.    Infuzie din: fructe de maces (30 g), catina (30 g), ciubotica-cucului (20 g), roinita (20 g) - 1 lingura/cana - se beau 2 cani/zi cu miere. Se asociaza cu suc de morcovi si tomate.

.    Bai tonifiante cu infuzie din 50 g frunze uscate de nuc/l 1 apa.

.    Cura de argila.

.    "Calciu biologic", obtinut din extract de oua de prepelita. "Biomer" contine alge din Marea Neagra. "Calciu-Magneziu-Zinc" contine Ca natural, Mg si Zn. Este indicat in tetanie calcipriva, rahitism, sindrom nevrotic, stres, stari depresive, sterilitate, afectiuni ale prostatei si pentru cresterea performantelor sportive. Sunt produse de Laboratoarele Medica.

.    "Ginsavit", cu continut de ginseng, Ca, Mg etc, produs al firmei PharcoPharmaceuticals.

Pentru lipsa de vitamine:
.    Sa se consume produse apicole: miere, laptisor de matca, polen, apilarnil, pastura, capaceala, propolis, simple sau in amestec; acestea contin vitamine, minerale, enzime si aminoacizi.

.    Ceai sau macerat de: macese, catina (fructele contin vitaminele: C, B,, B2, B6, E, A), frunze de ciubotica-cucului, urzica, menta, zmeur.

.    Lipsa de Ca: masarea zonei reflexe a paratiroidelor. .    Se face o cura cu grau incoltit: 3-6 linguri/zi - adulti; 1-2 linguri/zi - copii 7-14 ani; 1-3 lingurite/zi - copii 2-6 ani.

Efectele apar dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor devitalizate.

Vitaminele si mineralele sunt absorbite mai bine de organism in perioada de luna in
crestere.

.    Se vor face cure cu argila care contine Ca, Mg si alte minerale de care organismul are nevoie.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente