Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Tratamente, retete si terapii naturiste
 Tratamentul Tumorilor Maligne
 Tehnici Curente De Practica Medicala
 Tratament Antiinfectios
 Tratamentul Principalelor Infectii
 Medicatia Sistemului Musculo Scheletic
 Tehnici De Epurare Extrarenala
 Tratament Sl Recuperare In Artroze Sl Spondiloze
 Tratamentul Cu Insulina La Diabetici
 Tratamentul Cu Antidiabetice Orale A Diabetului
 Rolul Efortului Fizic In Diabetul Zaharat
 Tratamentul Comei Diabetice
 Tratamentul Obezitatii
 Deshidratarea
 Terapia Medicamentoasa In Geriatrie
 Tratament guta
 Terapia Ocupationala

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente, remedii, terapii, retete naturiste, natural 100%, infectii, plante medicinale

 Tratament guta1. Tratamentul accesului gutos se face cu:

Colchicina (folosita de peste 2000 de ani), administrata in comprimate de 1 mg, pornind de la 4 mg in prima zi, 3 mg a doua zi, 2 mg a treia zi etc. Dozele se scad in raport cu evolutia si se administreaza de obicei doua saptamani, uneori mergand cu doze mici de 1 - 2 mg/zi pana la 6 luni. Accesul acut dispare in mod obisnuit in 4 - 8 zile. Se poate administra si i.v.

Fenilbutazona si derivatul sau oxifenilbutazona dau rezultate superioare. Se administreaza 0,5 - 1 g/zi, 5-6 zile, oral sau i.m. Efectele secundare sunt mai reduse ca cele care apar dupa colchicina.

- in atacurile severe, se administreaza 40 - 50 u.i.

A.C.T.H., la 12 ore i.m. sau prednison 20 - 40 mg in 24 de ore.

Agentii uricozurici (probenecid si sulfinpirazona), sau inhibitorii xantinoxi-dazei (alopurinol), sunt mai indicati in formele cronice sau intre crize.

-  Se completeaza Tratamentul cu repaus la pat, regim lacto-fructo-vegetarian, hipocaloric si bogat in lichide.

2. Tratamentul hiperuricemiilor si al gutei intre crize.
Regimul va fi hipocaloric, hipolipidic si cu restrictie calorica globala. Norma­lizarea greutatii scade pana la 2 mg% hiperuricemia. Se interzic viscerele. Se in­terzic, de asemenea, alimentele excitante, alcoolul, condimentele, cafeaua si ceaiul si in general alimentele bogate in purine (ficat, creier, icre, rinichi, extracte de carne, sardele, mezeluri). Sunt permise zilnic pana la 200 mg de purine. Se vor evita glucidele, grasimile si proteinele in exces. Se recomanda ingestia de 2 - 3 litri lichide in 24 de ore.

- Medicatia. Colchicina este mai putin indicata (1 mg colchicina timp mai inde­lungat).

- Uricozuricele, ca probenecidul (Benemid), sulfinpirazona (Anturan) si deriva­tii de benzofuran: benziodarona, benzarona (Amplivix, Fragivix), benzbromarona, pot fi utile. Uricozuricele scad uricemia prin cresterea eliminarii urinare de acid uric.

- Uricostaticele dau rezultate superioare. Dintre acestea se folosesc: acidul oro-tic, care blocheaza acidul uric; inhibitorii xantinoxidazei, care se administreaza in doze de 100 mg zilnic (uneori 400 mg), sub forma de alopurinol (Zyloric sau Milurit) si tiopurinol.

- Uratoxidaza este cel mai puternic uricostatic, scazand cel mai mult uricemia.

- Ca medicatie adjuvanta, se administreaza fenilbutazona (6 - 8 zile, 300 - 800 mg/zi), indometacin, Brufen, prednison, deci medicatia antiinflamatoare.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente