Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Tratamente, retete si terapii naturiste
 Tratamentul Tumorilor Maligne
 Tehnici Curente De Practica Medicala
 Tratament Antiinfectios
 Tratamentul Principalelor Infectii
 Medicatia Sistemului Musculo Scheletic
 Tehnici De Epurare Extrarenala
 Tratament Sl Recuperare In Artroze Sl Spondiloze
 Tratamentul Cu Insulina La Diabetici
 Tratamentul Cu Antidiabetice Orale A Diabetului
 Rolul Efortului Fizic In Diabetul Zaharat
 Tratamentul Comei Diabetice
 Tratamentul Obezitatii
 Deshidratarea
 Terapia Medicamentoasa In Geriatrie
 Tratament guta
 Terapia Ocupationala

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente, remedii, terapii, retete naturiste, natural 100%, infectii, plante medicinale

Tratamentul CU ANTIDIABETICE ORALE A DIABETULUISe foloseste in diabetul zaharat tip II (insulinoindependent). Sunt folosite fie sulfamide hipoglicemiante, fie biguanide.

1. Sulfamide hipoglicemiante. Redam in continuare tabelul cu cele mai folosite preparate. Primele doua sunt din generatia I, urmatoarele doua din generatia a Ii-a. Dupa I. Mincu.


Contraindicatii ticul operat, pre si diabetul zaharat tip I, cetoacidoza, sarcina la o diabetica, diabe-post operator, pana in faza de convalescenta, diabet asociat cu hipotiroidism, insuficienta ovariana, insuficienta hepatica si renala, complicatii infectioase, de nutritie si alergie.

Efecte secundare: hipoglicemii, mai ales la batrani cu insuficienta renala, leuco-penie, reactii alergice (urticarie, eczeme, hipotiroidism, hipersecretie gastrica).

Testarea sulfamidelor hipoglicemiante se face astfel: dupa efectuarea glicemiei dimineata pe nemancate, se administreaza 3 tablete Tolbutamid. Se recolteaza glicemia la 2 si la 4 ore. Daca glicemia scade, fata de cea de dimineata, cu 40 %, bolnavul raspunde la Tratament. Daca nu raspunde, se administreaza Glibenclamid (generatia a Ii-a) cu actiune mai puternica si mai prelungita (la batrani exista riscul hipoglicemiei). Daca nu raspunde nici de aceasta data, se administreaza biguanide sau se asociaza. Daca si acum Tratamentul este insuficient, se recurge la insulina. Asocierea insulinei cu sulfamide este ineficienta.

Modul de actiune al sulfamidelor este stimularea celulelor beta, deci actioneaza in prezenta unui pancreas inca activ.

2. Biguanidele (Meguan, Glucophage). Cu prudenta se foloseste butilbiguanida (Buformin, Silubin). Meguanul se administreaza 1-4 tablete (0,50 g tableta) iar Buforminul si Silubinul 50 - 150 mg zilnic (50 mg tableta). Exista si forme retard de Buformin si Silubin (1 - 2/zi de 100 mg). Biguanidele actioneaza hipoglice-miant, crescand utilizarea periferica a glucozei si scazand resorbtia intestinala. Actioneaza cand exista insulina in circulatie (proprie sau introdusa). Nu are actiune insulinosecretorie. In afara actiunii hipoglicemiante, mai are si actiune anorexianta, antilipidogena si fibrinolitica. Sunt intrebuintate si in combaterea obezitatii, deoarece scad pofta de mancare si grasimile circulante. Indicatia lor speciala este la diabeticii obezi. Biguanidele se pot asocia si Tratamentului cu insulina sau cu sulfamide. Sunt contraindicate in acidocetoza, coma diabetica, complicatii infectioase, interventii chirurgicale, sarcina, boli de ficat sau rinichi, intoleranta digestiva, denutritie. Ca efecte secundare pot aparea: tulburari gastro-intestinale (inapetenta, greturi, diaree, dureri epigastrice), cresterea usoara a tensiunii arteriale etc.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente