Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista in tratarea bolilor de inima



Afectiuni cardiace cu substrat nervos (nevroza cardiaca, sufocari, palpitatii)

Normal, munca ritmica a inimii are frecventa de 70-80 batai/min., sub dependenta centrilor nervosi situati in muschiul inimii. Tulburarile de ritm pot fi cauzate de o boala febrila, intoxicatie cu alcool sau tutun, o emotie, care sunt trecatoare. Dar pot fi cauzate si de boli de inima mai severe. Exemple de aritmii: tahicardia sinuzala, branhicardia sinuzala, aritmia extrasistolica, tahicardia paroxistica, fibrilatia atriala, blocuri ale inimii etc.


Ceai de:

.    Talpa-gastei: regleaza bataile inimii, scade tensiunea arteriala, are proprietati sedative -infuzie 1 lingurita/cana - 2 cani/zi, 1 seara, timp de o saptamana, de 6 ori/an si tinctura -20 g planta se macereaza 7 zile in alcool de 70° - se iau 20-40 picaturi de 2-3 ori/zi, inaintea meselor principale.

.    Radacina de valeriana sau odolean: regleaza palpitatiile, are proprietati sedative - se foloseste ca infuzie, 1 lingurita/cana, care se bea treptat in cursul unei zile, pulbere, de 3 ori/zi cate un varf de cutit, sau tinctura, din 20 g planta (radacina) la 100 ml alcool de 70° timp de 8 zile. Se iau L5-20 de picaturi, de 2-3 ori pe zi. z9r5917zv77dsl
.    Paducel: flori, frunze si fructe - regleaza tulburarile de natura nervoasa - infuzie 1 lingurita/cana, care se bea treptat in cursul unei zile, tinctura - 20 g planta se macereaza 7 zile in alcool de 70° - se iau 10-15 picaturi de 3 ori/zi.

.    Ceai calmant (Plafar) impotriva tulburarilor cardiace
.    Unguras : regleaza ritmul cardiac - se ia cate o lingura inainte de mese dintr-o infuzie 1 lingurita/cana.

.    Vasc: macerat dintr-o lingurita planta la o cana de apa, de seara pana dimineata. Se incalzeste inainte de a bea.

.    Pentru intretinerea bunei functionari a inimii si a aparatului circulator: se bea ceai din urmatorul amestec : 10 g coada-calului, 10 g amica, 10 g radacini de patrunjel de camp, 10 g alge brune, 10 g pastai fasole, 10 g fumarita, 10 g coaja crusin, 10 g varnant (ruta), 10 g osul-iepurelui, 10 g talpa-gastei, 10 g traista-ciobanului, 10 g paducel.

.    Alt amestec: 10 g tapasnic, 10 g muschi de piatra, 10 g radacina de obligeana, 10 g scaiete, 10 g papadie, 20 g ceai de mate, 10 g roinita, 20 g vasc, 10 g pir, 10 g coada-soricelului, 10 g troscot, 10 g coada-calului. Se face macerat 12 h cu 1 lingurita/cana, apoi se incalzeste si se bea.

.    Dimineata si seara se ia cate 1 lingura din sucul de la 1/2 kg lamai cu miere.

.    Bai cu esenta de brad (ulei de brad, pin, molid) sau ulei de levantica. Se face un amestec in parti egale de ulei de plante cu alcool de 70°, din care se pun 10 g la o baie. Se face o cura de 20 bai.

.    Bai cu extract de valeriana (100 g/baie), frunze de pir (150 g extract/baie), levantica cu actiune sedativa si dezodorizanta, la temperatura de 37°, 20 sedinte, dintr-un macerat de 1-2 linguri planta la 200 ml apa.

.    Bai cu frunze de pin - 150 g extract/1 baie, cura de 20 de bai sau lavanda, extract 1-2 linguri planta la 250 ml apa.

.    Tinctura de lavanda - de 3-4 ori/zi, cate 1 lingurita tinctura amestecata cu 100 ml apa.

.    Passiflora pastile sau tinctura. Planta are efect relaxant si calmant.

.    Sa se ia laptisor de matca ce energizeaza si minerale care protejeaza inima. Calciu + magneziu ajuta in mod special.

Presopunctura si acupunctura
Obs.: Punctele de presopunctura si acupunctura pe care le-am citat sunt doar informative. Acupunctura si presopunctura trebuie facute numai de catre specialisti. Alegerea gresita a punctului pe meridian poate avea un efect invers fata de cel scontat.

a)   "Punctul inimii" - V15 - care se afla in spate, pe linia orizontala ce trece printre vertebrele D5, D6 - la 1,5 masuri de o parte si de alta a coloanei vertebrale.

b)   "Calea spiritului" - C4 - care se afla la 1,5 masuri deasupra plicei pumnului, in dreptul degetului mic de la incheietura pumnului.

c)   "Poarta spiritului" - C7 - care se afla la 1,5 masuri deasupra plicei pumnului, in dreptul degetului mic - dispersie 5-10 min. (in sens opus miscarii acelor de ceasornic - inrosirea pielii - 3 sedinte/zi - nu se face dupa masa).

d)   "Poarta valcelelor" - NS4 - care se afla la 5 masuri pe antebrat, sub mijlocul plicei pumnului.

e)   "Mlastina vanturilor" - VB20 - care se afla pe orizontala ce trece pe sub lobul urechii, in scobiturile de sub protuberantele occipitale, de o parte si de alta a coloanei cervicale. Se vor consuma urmatoarele alimente medicament: leustean, varza, laptuca (salata), vanata, sparanghel, usturoi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente