Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre endocrinologie bolile glandelor suprarenale, tumori, mailigne si benigne, cancerul si tratarea luiHIPERALDOSTERONISMUL


Hiperaldosteronismul primar sau sindromul Conn este o afectiune determinata de o tumoare suprarenala, de obicei benigna, care secreta aldosteron, dar poate secreta totodata si alti hormoni corticosteroizi.

Apare frecvent intre 30 si 50 de ani si se manifesta clinic prin triada simptomatica: hipertensiune arteriala cu dureri de cap, scaderea potasiului in sange (sub 3 mEq/1) si poliurie.

Urinele sunt diluate si abundente, dar, spre deosebire de diabetul insipid, poliuria nu este influentata de Tratamentul cu hormon antidiuretic. Scaderea concentratiei de potasiu in sange este urmata de slabiciune musculara, crampe si, nu rareori, de crize de paralizie. Mai exista un hiperaldosteronism secundar, caracterizat prin imposibilitatea rinichiului de a concentra urina.

Este determinat de afectiuni severe, hepatice sau renale. Tratamentul hiperaldosteronismului primar consta in ingerare de potasiu, administrare de spironolactona (prepatatul denumit Aldactone) si in extirparea chirurgicala a tumorii suprarenale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente