Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul respirator
 Rinitele
 Laringitele
 Tumorile Laringelui
 Bronsita
 Bronsiectazia Dilatatia Bronhiilor
 Astmul Bronsic
 Cancerul Bronhopulmonar
 Pneumonia Pneumococica
 Bronhopneumonia
 Alte Pneumonii Bacteriene
 Pneumopatii Atipice
 Abcesul Pulmonar
 Gangrena Pulmonara
 Chistul Hidatic Pulmonar
 Emfizemul Pulmonar
 Scleroza Pulmonara
 Tuberculoza Pulmonara
 Tuberculoza Primara
 Tuberculoza Miliara
 Tuberculoza Secundara
 Pneumotoraxul
 Pleurita sau pleurezia uscata
 Pleureziile
 Pleurezia Purulenta
 Insuficienta Respiratorie Cronica
 Chisturile Aeriene Pulmonare
 Bolile Medlastinului

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile cailor respiratorii si plamanilor. Tratamente naturiste si terapii prin retete alimentare

PLEURITA sau pleurezia uscata

Definitie: este o inflamatie a seroasei pleurale, fara revarsat lichidian, avand ca substrat anatomo-patologic depunerea de fibrina pe suprafata pleurei. Se intalneste in tuberculoza pulmonara, reprezentand fie faza incipienta sau de convalescenta a unei pleurezii serofibrinoase, fie o manifestare de sine statatoare. Mai poate aparea in diferite boli pulmonare: pneumonii bacteriene, virotice, abcese pulmonare, bronsiectazii.


Simptomatologie: debutul poate fi insidios sau brusc, cu febra, dureri toracice, accentuate de tuse si respiratie. Durerea toracica obliga bolnavul sa se culce pe partea afectata, pentru a pune in repaus hemitoracele bohiav. Tusea este uscata si dureroasa. Uneori apar transpiratii si inapetenta. Semnul fizic principal este re­prezentat de frecatura pleurala. Semnele generale apartin bolii principale.

Evolutia se face fie catre vindecare in 2 - 3 saptamani, fie catre o pleurezie serofibrinoasa.

Tratamentul consta in repaus la pat, analgezice, antipiretice (antinevralgice, Alin-) dor, Algocalmin, acid acetilsalicilic) si revulsive aplicate local (termofor, perna, electrica, sinapisme, ventuze). In caz de dureri intense, se pot face infiltratii c novocaina sau xilina 1%.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente