Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul digestiv
 Cu Acetona
 Cu Acid Acetic
 Cu Acid Cianhidric Cianuri
 Cu Acid Clorhidric
 Cu Acid Azotic
 Cu Acid Oxalic Sl Oxalati
 Cu Acid Sulfuric
 Cu Alcaloizi Atropina
 Cu Alcool Etilic
 Cu Alcool Metilic
 Cu Aminofenazona Fenilbutazona
 Cu Amoniac
 Intoxicatie Cu Antalcool
 Cu Antideprin
 Cu Arsen Sl Derivatii Lui
 Intoxicatia Cu Barbiturice
 Cu Bromoval Bromuri
 Cu Cafeina Teofilina Teobromina
 Cu Chinina
 Cu Diazepam
 Cu Digitala Sl Derivati Al Acesteia
 Cu Fenacetina
 Cu Izoniazida Meprobamat si Morfina
 Cu Petrol Sl Derivatii Sai
 Cu Romergan Fenotiazinele
 Intoxicatiile Acute Cu Ciuperci
 Muscaturi Sl Intepaturi Veninoase
 Cu Napoton Nicotina Si Oxid De Carbon
 Cu Pesticide Parathion Ddt Hch
 Cu Acid Salicilic Acid Acetilsalicilic aspirina Sl Salicilati

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre intoxicatii , Intoxicatiile alimentare, si metode de prevenire si tratare a intoxicatiilor, referat despre intoxicatia alimentara

Intoxicatia Cu BARBITURICE
Barbituricele (peste 50 de produse cunoscute azi) sunt un grup omogen de substante, in a caror structura chimica se gaseste malonilureea (acidul barbituric). Dupa durata lor de actiune, barbituricele se grupeaza in 4 categorii:

a) Barbiturice cu actiune lenta (6 - 9 ore) ex.: barbital (Veronal), fenobarbital (Luminai).

b) Barbiturice cu actiune medie (3 - 6 ore), ex.: amobarbital (Amital, Dormitai).

c) Barbiturice cu actiune scurta (pana la 3 ore), ex.: ciclobarbital (Phanodorm).

d) Barbiturice cu actiune foarte scurta (anestezice), ex.: tiopental (Pentothal). Barbituricele cu actiune lenta provoaca in general come prelungite, urmate de
complicatii respiratorii si infectioase. Barbituricele cii actiune scurta provoaca co­me putin prelungite, dar cu depresiuni profunde ale functiilor vegetative (hipo­tensiune arteriala, hipo ventilatie, hipotermie).

Identificare: prin reactii colorimetrice din corpul delict, sange, urina si din continutul gastric.

Fiziopatologie: barbituricele in doze masive deprima metabolismul oxidativ la nivelul mitocondriilor, ce se traduce prin alterarea starii de constienta, depresiunea centrilor respiratori si vasomotori. Aceste alterari sunt reversibile.


Simptomatologie: coma este manifestarea clinica principala a intoxicatiei acute cu barbiturice, perioada precomatoasa variind in functie de cantitatea si tipul barbituricului ingerat. Acestei come i-au fost descrise 4 stadii:

Stadiul I - coma superficiala: intoxicatul este in somn profund, raspunde la sti-muli verbali foarte puternici. Tulburarile vegetative lipsesc. Reflexele cornean si fotomotor sunt prezente.

Stadiul II - intoxicatul raspunde numai la stimuli nociceptivi (ciupituri, intepa­turi). Reflexele osteo-tendinoase dispar.

Stadiul III - intoxicatul raspunde necoordonat la stimuli nociceptivi, este echi­librat respirator si circulator.

Stadiul IV - coma profunda, flasca, cu areflexie totala, cu tulburari sfincteriene; mioza este inlocuita cu midriaza, pielea este umeda si rece. Se prabuseste circulatia, apar tulburari respiratorii.

In marea majoritate a cazurilor, la intoxicatii prin barbiturice, moartea survine prin tulburari respiratorii (bradipnee, apnee). Complicatiile infectioase bronho-pulmonare sunt si ele de temut.

Durata comei barbiturice este variabila in functie de preparat si doza ingerata, ca si de toleranta individului si Tratamentul administrat.

Tratament: nu exista antidot specific. Asa-zisele antidoturi fiziologice (excitan­te ale sistemului nervos), ca: pentetrazol, cofeina, Megimide, Micoren, Daptazole etc, nu se utilizeaza. Ele stimuleaza centrii bulbari pentru o perioada scurta de timp, urmand apoi efecte contrarii, de depresiune a centrilor respiratori bulbari. Pot duce insa la aritmii, insuficienta cardio-circulatorie, anurie.

Scopul terapiei ramane deci eliminarea toxicului si supravegherea functiilor vitale.

-  Spalatura gastrica, provocare de varsaturi, purgativ salin (cand este posibil, coma neinstalata).

-  Perfuzii alcaline (bicarbonat de sodiu, lactat de sodiu, THAM), care favo­rizeaza eliminarea barbituricelor prin urina, in scopul maririi diurezei. In acelasi scop se administreaza perfuzii cu glucoza, manitol (injur de 6 1/24 de ore, in functie de debitul urinar - cantitatea de urina + 800 ml solutie).

- Hemodializa (rinichi artificial, daca doza ingerata a fost mare sau diureza nu este satisfacatoare.

- Asigurarea functiei respiratorii prin supravegherea permeabilitatii cailor aeriene superioare (indepartarea secretiilor din faringe, laringe, trahee), intubatie oro-faringiana, orotraheala sau traheostomie. Administrarea de oxigen umidificat (4-6 l/min). Respiratie artificila, la nevoie. Asezarea subiectului in pozitie Trendelenburg (pentru usurarea drenajului cailor respiratorii).

- Combaterea insuficientei circulatorii acute (colapsul) prin perfuzii, la care se adauga amine presoare (Norartrinal).

- Combaterea complicatiilor bronho-pulmonare (antibioterapie).

- Combaterea edemului pulmonar acut la nevoie.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente