Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul cardiovascular
 Reumatismul Articular Acut Raa
 Reumatismul
 Spondilita Anchilozanta Sa
 Artroza Reumatismul Cronic Degenerativ
 Coxoza coxartroza
 Gonartroza artroza genunchilor
 Artrozele Piciorului
 Artrozele Membrului Toracic
 Spondilozele
 Reumatismul Abarticular
 Algodistrofiile Simpatice
 Nevralgii Sl Nevrite
 Artritele Specifice
 Boli Reumatismale De Cauza Imuna Poliartrita Reumatoida
 Reumatismul Secundar Infectios Reumatismul Prin Boli Infectioase

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre reumatismul articular, boli, sanatate, bolile articulatiilor, artrita, terapii si Tratamente naturiste si medicamentoare!

REUMATISMUL SECUNDAR INFECTIOS - REUMATISMUL PRIN BOLI INFECTIOASE
Prin reumatism secundar infectios se inteleg anumite reumatisme ar ticulare determinate de diferite infectii. Din acest punct de vedere, vom deoseh reumatismul infectios secundar, de cauze cunoscute si necunoscute.


Reumatismul scarlatinos, care apare mai ales la adolescenti sau adulti in peri oada de exantem sau/si in convalescenta, prezinta urmatoarele manifestari clinice artralgii, artrite, care pot merge spre vindecare sau anchiloza. Tratamentul recurg la antibiotice (penicilina).


Reumatismul gonococic este rar astazi, este insa important prin urmarile sale.

Clinic, de la forma artralgica la forma de artrita cu hidrartroza, putem intalr forma pseudoflegmonoasa, ce poate conduce la compromiterea totala a articulatiei la anchiloze definitive. Pot fi prinsi: pumnii, genunchii, gleznele, ca si soldul (coxit neisseriana, care este foarte grava, da leziuni mutilante, anchiloze, scurtare d membre etc).


Tratamentul, care implica antibiotice, vaccin antigonococic, trebuie facut cu per severenta.

Tratamentul sechelelor este foarte complex si foarte indelungat. El presupun toata gama balneofizioterapiei si kineziterapiei, despre care vom vorbi intr-un capitc aparte.

Reumatismul dizenterie: este vorba de artrite care apar in cursul enterocolitelo dizenteriforme sau al epidemiilor de dizenterie (intr-o proportie de 1 - 10%).

Artritele tjfo-paratifice: infectia tifo-paratifica afecteaza coloana vertebrala sa] diferite articulatii, sub forma de mono- ori poliartrite, cu evolutie fie benigna fie alteori, spre anchiloze.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente