Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul cardiovascular
 Poliglobuliile policitemiile
 Agranulocitoza
 Trombocitemia Hemoragica
 Limfoamele Maligne
 Leucemia Limfatica Cronica
 Leucemia Acuta
 Macroglobulinemia Waldenstrom
 Lupusul Eritematos Diseminat
 Histiocitoza X
 Boala Gaucher
 Boala Niemann Pick
 Purpurele Vasculare Simptomatice
 Sindroame Hemoragice Prin Tulburari Trombocitare
 Purpurele Trombocitopenice
 Hemofi Li A
 Hipoprotrombinemiile
 Fibrinogenopenia
 Sindromul Fibrinolitic
 Coagularea Intravasculara Diseminata
 Splenomegaliile
 Patologia Geriatrica A Sangelui
 Leucemia Granulocitara Cronica Lgc
 Metaplazia Mieloida Cu Mieloscleroza
 Purpurele Congenitale
 Purpura Alergica purpura Schonlein Henoch sau purpura reumatismala
 Mielomul Multiplu

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile sangelui, colesterolul, diabetul si Tratamente si retete neturiste pentru sanatate

 METAPLAZIA MIELOIDA CU MIELOSCLEROZA
Este o boala mieloproliferativa caracterizata prin proliferarea simultana a hema^ topoiezei intramedulare si extramedulare (splina, ficat, ganglioni limfatici).

Boala evolueaza in doua faze: prima - de hiperplazie medulara determinand cresterea eritrocitelor, leucocitelor si trombocitelor: a doua - de insuficienta medulara, cu aparitia tesutului fibros, ingustarea cavitatii medulare si chiar formarea de os nou. Se constata splenomegalia enorma, osteoscleroza, anemie relativa insotita de poikilocitoza, leucocitoza moderata. Se descriu o forma primara, care apare la varste mai tinere si o alta secundara (dupa benzen, raze Roentgen, tuberculoza, neoplasme, leucemii etc), care apare la 50 - 60 de ani.

Tratamentul se aplica numai in faza de insuficienta medulara si consta in transfuzii de eritrocite, corticosteroizi si androgeni in doza mare.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente