Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul cardiovascular
 Stenoza Mitrala
 Insuficienta Mitrala
 Insuficienta Aortica
 Stenoza Aortica
 Alte Cardiopatii Valvulare
 Pericardita Acuta
 Mediastinopericardita
 Cardiopatii Congenitale Necianogene
 Cardiopatii Congenitale Cianogene
 Tulburarile Ritmului Cardiac aritmiile
 Tulburari In Formarea Stimulil0r
 Tulburari In Conducerea Stimulilor
 Bolile Arterelor Coronare Cardiopatiile Ischemice
 Angina Pectorala
 Infarctul Miocardic
 Angina Instabila
 Insuficienta Cardiaca
 Insuficienta Cardiaca Stanga
 Insuficienta Cardiaca Dreapta
 Cordul Pulmonar Cronic
 Insuficienta Cardiaca Globala
 Socul
 Sincopa Sl Lesinul
 Moartea Subita
 Ateroscleroza
 Anevrismele Arteriale
 Boala Raynaud
 Acrocianoza
 Eritromelalgia
 Sindromul De Ischemie Arteriala Acuta
 Sindromul De Ischemie Arteriala Cronica
 Tromboflebita
 Varicele
 Patologia Psihoneurologica
 Aspecte De Patologie Geriatrica Digestiva
 Pericardita Cronica Constrictiva
 Hipertensiunea Arteriala Lucrare complexa eseu
 Hipotensiunea Arteriala

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile aparatului cardiovascular, afectiuni, si tartamente

PERICARDITA CRONICA CONSTRICTIVA
Definitie: pericardita cronica constrictiva este o afectiune cronica, caracterizata prin simfizare, transformarea fibroasa si, uneori, calcificarea pericardului.

Etiopatogenia este adeseori necunoscuta. Tuberculoza pare sa fie cauza principala, mult mai rar pericardita purulenta si cea acuta benigna. Apare de obicei la barbati tineri. Anatomie patologica: sacul pericardic prezinta o ingrosare fibroasa sau fibro-calcara, cu simfizarea (sudarea) celor doua foite, astfel incat este stransa intr-c| carapace rigida si inextensibila.
Simptome:
datorita invelisului fibro-calcar, inextensibil, care strange inima si in! special cavitatile drepte, ventriculii, indeosebi cel drept, nu se pot umple suficient. Rezulta o staza sanguina in venele cave, cu cresterea presiunii venoase si micsorarea debitului cardiac. Datorita mecanismului sau de producere (micsorarea umplerii diastolice), insuficienta cardiaca consecutiva este numit&insuficientahipodiastolica.
Tabloul clinic este de tamponada cardiaca, stanga sau dreapta, cu manifestari mai reduse. In tamponada stanga, predomina semnele stazei pulmonare (dispnee de efort, ortopnee, raluri de staza, edem pulmonar acut); in cea dreapta turgescenta venelor jugulare, hepatomegalia, ascita.

Semnele cardiace sunt sterse, adeseori putand fi trecute cu vederea. Dispneea este rara, iar cianoza apare in formele avansate. Inima este de dimensiuni normale sau mai mica (in discordanta cu semnele periferice); auscultatia evidentiaza uneori asurzirea zgomotelor cardiace, aparitia unui suflu sistolic la varf, prezenta fibrilatiei atriale sau a unor zgomote supraadaugate, datorita mobilizarii placilor calcare. Ritmul este tahicardie.

Semnele periferice sunt caracteristice. Pulsul este rapid si mic, T.A. adesea coborata, presiunea venoasa constant si precoce crescuta. Datorita stazei si hipertensiunii venoase din teritoriul venei cave inferioare se instaleaza hepatomegalie, turgescenta jugularelor, ascita abundenta, care se reface repede dupa evacuare si edeme discrete ale membrelor pelviene.

Aspectul este asemanator insuficientei cardiace drepte sau cirozei hepatice hipertrofice. La copii, preteaza la confuzii si peritonita tuberculoasa, din cauza ascitei.

Examenul radiologie precizeaza diagnosticul, evidentiaza calcifierile pericar-dice. Electrocardiograma si cateterismul dau indicatii
suplimentare. Laboratorul semnaleaza, uneori, hipoproteinemie si alterarea probelor hepatice.

Evolutie: in absenta interventiei chirurgicale, maladia evolueaza spre insuficienta cardiaca, cu prognostic fatal.

Tratamentul consta in regim hiposodat, diuretice, paracenteze, eventual tonicardiace, corectarea hipoproteinemiei. Singurul Tratament eficace este cel chirurgical (decorticarea inimii). Interventia are loc dupa stingerea procesului evolutiv, dar inainte de a fi aparut leziuni hepatice si miocardice ireversibile.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente